TEAK

TEAK på svenska 

Yleisesti:

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus on auditoitu vuonna 2018 (Kela). Palvelu on työllistymistä edistävää, yksilöllistä kuntoutusta. TEAK-palvelu on suunnattu työikäisille nuorille ja aikuisille, joiden tavoitteena on siirtyä työelämään ja itsellä on halu selvittää toiveena olevan ammattialan soveltumista. Tukena kuntoutuksessa ovat yhteistyö- ja ammattitaitoiset sekä ammatillisten tavoitteiden edistämiseen ja keskittymiseen liittyvät työhönvalmentajat.

Palveluun voit hakeutua seuraavasti:

  • mikäli olet 16 – 29- vuotias nuori ja toimintakykysi on olennaisesti heikentynyt, sinulla on tällöin kaksi mahdollisuutta hakeutua palveluun;
    1. ilman lääketieteellistä selvitystä suullisella hakemuksella Kelalle tai
    2. lääkärin B-lausunnon ja kuntoutushakemuksen (KU 101 tai KU 101r) perusteella.
  • mikäli olet työikäinen aikuinen (29-vuotta täyttänyt), tällöin pyydät lääkäriltä B-lausunnon Kelan ammatillista kuntoutusta varten ja täytät kuntoutushakemuksen (KU 101 tai KU 101r) ja palautat molemmat paperit Kelaan.

Hakijana sinulla on valittavana kolme palvelulinjaa:

  • työkokeilu 60 pv
  • työhönvalmennus 60 – 180 pv
  • työkokeilu ja työhönvalmennus 120 pv – 240 pv. Tarkempia lisätietoja eri vaihtoehdoista saat Kelan tapaamisella.

Kuntoutuspäätöksen jälkeen työhönvalmentaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii aloituksesta. Kuntoutuksen alettua etsitte yhdessä työhönvalmentajasi kanssa työkokeilupaikan tai palkkatyöpaikan. Lisäksi, jos suunnittelet yrittäjyyttä tai ammatinharjoittamista, saat siihen myös tukea työhönvalmentajaltasi. Osassa palvelulinjoja sinulla on mahdollisuus hyödyntää Kokkotyö-säätiön työkokeilutiloja niin halutessasi. Kuntoutuspäiviä viikossa on 3 – 5 ja kuntoutuspäiviltä saat ruokaetuuden. Lisätietoja kuntoutuksen aikaisista etuuksista saat Kelasta.

Palvelua tuotetaan Keski-Pohjanmaalla Kokkolan alueella ja Kaustisen seutukunnassa, Pohjanmaalla Pietarsaaren seudulla sekä ruotsinkielisenä palveluna valtakunnallisesti. TEAK på svenska

Sonja Jungar-Irjala
Yksikön päällikkö
Retro/Pietarsaari
fbawn.whatne-vewnyn@kokkotyo.fi
Puh. 040 844 0303

Tarja Lågland
Yksilö- ja työhönvalmentaja
Kokkola
gnewn.yntynaq@kokkotyo.fi
Puh. 050 434 9772

Virpi Långbacka
Yksilövalmentaja
Retro/Pietarsaari
ivecv.ynatonpxn@kokkotyo.fi
Puh. 040 676 2883

Eija Rauma
Työvalmentaja
Wanha Markku/Kaustinen
rvwn.enhzn@kokkotyo.fi
Puh. 040 774 9935

Timo Vepsäläinen
Yksilö- ja työhönvalmentaja
Kokkola
gvzb.ircfnynvara@kokkotyo.fi
Puh. 050 431 4497